Nieuw: Bitter & Aards van Prisecco Alcoholvrij

De wisseling van het seizoen vraagt om andere smaken in je glas. Vol & krachtig maakt plaats voor fris & fruitig. Maar ook bitters zijn terug van weggeweest; werd deze smaak voorheen vooral door mannen gewaardeerd, vandaag de dag kunnen bitters steeds vaker ook vrouwen plezieren.

‘Aecht Bitter! (wit mousserend)

Speciaal voor de opkomst van ‘bitters’ ontwikkelde Joerg Geiger de variant ‘Aecht Bitter!’:

Het sap van de groene jachtpeer is ‘astringent’, wat betekent dat het een samentrekkend mondgevoel oplevert door aanwezige tannines. De combinatie met rode kruisbessensap levert fijne zuren op. De toevoeging van het eeuwenoude alsemkruid geeft mooie bitters aan de compositie; alsemkruid werd door de Romeinen ‘Absinthium’ genoemd, wat ‘bitter’ betekent. Alsemkruid heeft geneeskrachtige eigenschappen; het bevordert inwendige reiniging en stimuleert eetlust en spijsvertering. De fijne mousse geeft tinteling en extra verfrissing. Deze Prisecco is een alcoholvrije ode aan ‘Aecht Bitter!’. Drink hem als alcoholvrij aperitief en op momenten dat je trek hebt in bitters. Verkrijgbaar in piccolo 0.2L en fles 0.75L.

Cuvee No. 13 (rood mousserend)

Aardse tonen die je in Pinot Noir wijnen aantreft zijn ook in deze mousserende Cuvee No. 13 van kracht; het sap van rode biet gaat samen met de blauwe druivenrassen Zweigelt, Lemberger en Cabernet Dorio. De compositie is afgerond met gestoomde eikenbladeren, walnootbladeren en geselecteerde kruiden. Resultaat; een zacht volumineus aards karakter met prettige milde zuren en een lange afdronk met subtiele ondertonen van vers hout. De fijne mousse geeft tinteling en extra verfrissing. Laat dat voorjaarslam maar komen! Verkrijgbaar in fles 0.375L en  0.75L.