Wijnimport

Groothandel & importeur

Het Proefstation is een onafhankelijke wijnhandel, we kopen onze wijnen in bij diverse gerenommeerde leveranciers en wijnhuizen. We zijn niet gebonden aan enige leverancier dus zijn de betrouwbare partner voor horeca en bedrijven, wij halen de wijnen in huis die aansluiten bij elk type horecabedrijf, menukaart en prijsniveau.

Wijnassortiment
Ons wijnassortiment bestrijkt de belangrijkste wijnlanden ter wereld, met de nadruk op de Europese wijnlanden.
Dit assortiment strekt van drinkbare huiswijnen tot mooie kaartwijnen; daarbinnen ook wijnen met een verhaal zoals biologische wijnen, bio-dynamische wijnen en natuurwijnen (‘Vins Naturels’). Groothandelsklanten kunnen inloggen in onze webshop voor een overzicht van het hele assortiment, voor het plaatsen van bestellingen en het ophalen van facturen.

Login voor horecaklanten
Onze webshop toont een overzicht van ons complete assortiment wijnen en sappen, na inloggen zijn de groothandelsprijzen zichtbaar. Om in te loggen dient u zich eenmalig te registreren, na goedkeuring als groothandelsklant aan de hand van een KvK-inschrijvingsbewijs als bedrijf of horeca-onderneming kunt u direct inloggen en bestellingen plaatsen.

Joseph Cattin | Grands Vins et Cremants d’Alsace

 

Wijnagentuur en import Joseph Cattin – depuis 1720
Sinds 2016 zijn wij exclusief agent en importeur voor het Elzasser wijnhuis Joseph Cattin. De wijnen van dit huis worden in Nederland al meer dan 30 jaar exclusief verkocht aan horecaklanten. Cattin is het grootste familiewijnbedrijf in de Elzas en gaat al 14 generaties over van vader op zoon, Cattin exporteert naar 40 landen ter wereld. De bedrijfsvideo hierboven geeft een mooi beeld van het bedrijf, de mensen, de filosofie, de wijngaarden en de wijnen.

Wijnen: Sylvaner, Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Muscat, Gewurztraminer, Pinot Noir, Pinot Noir rosé
Merken: Joseph Cattin, Theo Cattin, Cattin Frères, Famille Cattin, Edouard Leiber, Jean Weingand.

Elk zichzelf respecterend restaurant heeft Elzaswijnen op de wijnkaart staan, de wijnen passen zeer goed bij diverse gerechten, in alle seizoenen van het jaar. Heeft u nog geen Elzaswijnen; neem vrijblijvend contact met ons op: Jan Rutten, 06-25125035

Particulieren

Uit de periode van ons proeflokaal hebben wij een trouwe schare klanten overgehouden in de regio Haarlem. Deze particulieren blijven wij graag bedienen, neem telefonisch contact met ons op voor uw bestelling en het afstemmen van de levering.